Известие

Collapse
No announcement yet.

Питанки относно 2.0ТС моторите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
    Не искам JTD поради няколко причини: Висока стойност на гражданската отговорност; по-висока стойност за гориво на 100км в сравнение с 2.0ТС двигател на газ; скъпа поддръжка; скъпи части за ремонт; постоянни проблеми с електрониката на мотора.На година въртя м/у 20-30000км, а тази година ще са и над 30000 така, че ми трябва кола с ниска стойност за гориво на 100км.

Карам нормално и спокойно с около 100-110 извънградско и 130-140 на магистрала.Мисля, че този двигател ще върши добра работа и не би трябвало да имам проблем с него.
    Днес обикалях по Горубляне, ходих и до Пловдив, но нищо не харесах. Т.С. моторите имат ли проблеми с дебитомера?
    Разхода на гориво е 1:1, ремонтите също.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колеги, да не превърнем нещата в бензин с/у дизел
      Просто за мен дизеловия мотор за този модел е по-адекватен ( не казвам по-добър и т.н. ) просто е по-адекватен - мое мнение.
      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Не искам JTD поради няколко причини: Висока стойност на гражданската отговорност; по-висока стойност за гориво на 100км в сравнение с 2.0ТС двигател на газ; скъпа поддръжка; скъпи части за ремонт; постоянни проблеми с електрониката на мотора.На година въртя м/у 20-30000км, а тази година ще са и над 30000 така, че ми трябва кола с ниска стойност за гориво на 100км.

Карам нормално и спокойно с около 100-110 извънградско и 130-140 на магистрала.Мисля, че този двигател ще върши добра работа и не би трябвало да имам проблем с него.
        Днес обикалях по Горубляне, ходих и до Пловдив, но нищо не харесах. Т.С. моторите имат ли проблеми с дебитомера?
        И на двете ми Алфи не съм сменял дебитометри, иначе и на двете въздушните филтри са риплесмънт.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
          Колеги, да не превърнем нещата в бензин с/у дизел
          Просто за мен дизеловия мотор за този модел е по-адекватен ( не казвам по-добър и т.н. ) просто е по-адекватен - мое мнение.
          Човека пита за 2.0TS.
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

а дизеловия няма проблеми с електрониката. 1.9JTD 105 има, но той не се слага в 166.

може да видиш моите ремонти, само електрониката не съм правил
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

постоянни проблеми с електрониката на мотора.
              Другото ок ама това незнам как го измисли
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Вие съвсем го отчаяхте!!!

Доколкото съм чувал обслужването да ЖТД-то и на Т.С.-а са горе-долу еднакви.

За гражданската си прав .

ЗА данъка - просто да не говорим, че ми е болна тема...

Определено обаче, ако ще слагаш пропан-бутан - газов инжекцион!
                ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
                  а дизеловия няма проблеми с електрониката. 1.9JTD 105 има, но той не се слага в 166.

може да видиш моите ремонти, само електрониката не съм правил
                  Твойта тема не искам да я чета отново защото няма да си купя никога 166-ца.

Решил съм да е бензинова следващата кола така, че давайте акъл какво да гледам.
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Здравей Боби, и аз поради изброените от теб причини си взех бензинка макар ,че всички ме съветваха да е дизел, и не съжалявам.Ако не си карал 166 2,0тс дай да си направим една среща да ти дам да покараш моята и да ти обясня като цени на части и разход на гориво поне доколкото съдя по моята кошница. Направо да се разберем с Глигана , владо и останалите и да си направим една среща
                    EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
                    Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
                    Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
                      Здравей Боби, и аз поради изброените от теб причини си взех бензинка макар ,че всички ме съветваха да е дизел, и не съжалявам.Ако не си карал 166 2,0тс дай да си направим една среща да ти дам да покараш моята и да ти обясня като цени на части и разход на гориво поне доколкото съдя по моята кошница. Направо да се разберем с Глигана , владо и останалите и да си направим една среща
                      Ти вярно, че имаш 166-ца и то ТС.Въобще не съм се сетил за това.Сега ще пусна едно предложение в "нашия" раздел за срещичка. Карал съм само 2.5 В6 и върви много.Оказва се голям проблем намирането на този двигател.Вече се оглеждам и за 2.0 Турбо, но и те са дефицит.От 4 набелязани коли 3 са продадени.

Никой ли не е гледал дали ще стане темпомат на този двигател?
                      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Току-що проверих и излезнаха към десетина обяви за '166' 2.0Т/2.5/3.0 - не можеш ли да си харесаш нито една?
                        sigpic

Comment

Твойта тема не искам да я чета отново защото няма да си купя никога 166-ца.

Решил съм да е бензинова следващата кола така, че давайте акъл какво да гледам.
                          Здравей колега!

Едва ли аз съм човекът, който може да ти даде най-правилната насока. Сравнително отскоро експлоатирам този автомобил.
                          До настоящия момент мога да кажа само едно:

Възхитен съм от качествата му, като комфорт, динамика, поведение на пътя, визия, разход.
                          ....
                          Аз също търсех 2.0 TS, защото мисля, че този мотор добре пасва на това купе. А и аз бях планувал да го газифицирам, та исках и да имам лек запас от мощност.

В момента не усещам абсолютно никаква разлика във вървежа между газ и бензин.

Но може би е редно да послушаш колегите с повече опит.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-добре да слуша сърцето си, защото в противен случай при всяка несполука ще съжалява за това което е мечтал първоначално.
                            Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:51.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

... давайте акъл какво да гледам.
                              Взимай жената или приятелката да я огледа, поне ще е лъскава и със запазен салон... Другото е на късмет.

Виж мойта жена каква ми избра лятото, пълна пушка е, че и евтино,
                              Attached Files
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 19:28.

Comment

Доко, много склекавена?!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X